Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

2022. augusztus 08.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A 24.hu birtokába jutott Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az intézmény művészeinek és munkatársainak küldött levele, amelyben arról ír, hogy a 2022-es évre összességében bő 1 milliárd forintot meghaladó elvonással, a 2023-as évre egyelőre 500 millió forint nagyságrendű elvonással kell számolniuk.

Úgy tűnik, máris bezárják az egy éve átadott Eiffel Műhelyházat

A 24.hu kérdésére elmondták, hogy az ott található műhelyek és próbatermek kivételével, be kell zárniuk a csúszások után végül kevesebb mint egy éve átadott Eiffel Műhelyházat, a 2022/2023-as évadban oda tervezett előadásokat – a gyerekeknek szántakon kívül  – mind lemondják. Összesen 130 előadást és programot érint a döntés. Csak az épületbejárások és a befogadott rendezvények maradnak meg ott.

Hat tervezett premiert elhalasztanak három éven belüli későbbi évadra, egyet, a János vitézt bemutatják az Operaházban előbemutatóként, mindössze két előadásra.

Az Eiffel Műhelyházba megváltott jegyeket és a bérleteket le lehet vásárolni vagy visszatérítik azok árát, ezek rendezéséről mindenkit értesítenek – közölte az Operaház.

Vagyis most az Operaháznál is megszorításokat vezetnek be – ahogy számos más kulturális helyszínnek, társulatnak is azzal kellett szembesülnie idén, hogy az államtól alig kap valami pénzt.

 

Elfér 1800 folyóméternyi jelmez – hivatalosan is megnyílik az Eiffel Műhelyház

 

Magyar Állami Operaház, Eiffel Műhelyház, elvonások

 

 

Szólj hozzá!


A színház Netflixe – elindította őszi évadát a SzínházTV

A színház Netflixe – elindította őszi évadát a...

A pandémia alatt a színházak számára a streaming jelentette az egyetlen kapaszkodót, és azóta bebizonyosodott, hogy az online előadások a...
 
Színház naptár

Fűtés letekerve, próbák munkafényben – A Katona első bemutatója október 13-án lesz a Sufniban

"Tervezett bemutatóinkkal igyekszünk a minket foglalkoztató, aktuális kérdések minél szélesebb spektrumát beemelni a színházi térbe. Szeretnénk továbbvinni a már tavaly megkezdett merész, olykor különleges formákkal is kísérletező irányt” – mondta Máté Gábor igazgató.

A Vígszínház társulata addig játszik, amíg a nézők el nem hagyják a hajót...

Szeptember 14-én megtartotta a Vígszínház évadnyitó sajtónyilvános társulati ülését. Rudolf Péter igazgató beszélt a színház előtt álló kihívásokról és az idei nem szokványos évadról, ahol három játszóhelyen nyolc bemutatót terveznek. (A hír csúszásáért a szerkesztő felel, aki elnyaralta a köztes egy hetet,...
Új színdarabok