A 12 dühös ember már júliusban visszatér az Átriumba

2020. július 01.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitja meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium 2020. július 4-én este 8 órakor. Ekkor tartják a színház előterében megnyitott Átrium Bisztró hivatalos megnyitójával összekötve az Átrium Színház posztkarantén újramegnyitóját.

Fotó: Lakatos Péter

A korábbi gyakorlattól eltérően a színházteremben hamarabb foglalhatják el a helyüket a nézők, ezzel is segítve, hogy a közönség egyenletesebben tudjon a színház területén eloszlani. A színházterem szellőztetése megoldott, mert nem légkeveréssel történik, hanem folyamatosan friss levegő érkezik, amely aztán visszaforgatás nélkül hagyja el a nézőteret. Emellett a színház számos pontján lesz lehetőség kézfertőtlenítésre. Ettől függetlenül az arcvédő maszk használatát ajánlja a színház, és kérik: aki betegség tüneteit észleli magán, ne látogassa az intézményt.

Az első előadás  július 11-én a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab lesz, amit ezúttal – egyetlen alkalommal – Molnár Piroska előadásában láthat a közönség. Még júliusban visszatér a színpadra Az Őrült Nők Ketrece és a 12 dühös ember is.

A közönség júliusban három alkalommal láthatja a hatodik születésnapját ünneplő Az Őrült Nők Ketrecét Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével, Alföldi Róbert rendezésében, és ugyancsak három alkalommal Mucsi Zoltán és Gyabronka József főszereplésével Reginald Rose klasszikusát, a 12 dühös embert.

Nassim Soleimanpour iráni szerző különleges darabját, a Fehér nyuszi, vörös nyuszit egy színész csak egy alkalommal játszhatja el életében, hiszen a színpadon, a közönség előtt, egy lezárt borítékban kapja meg szövegkönyvet, amelyről előtte szinte semmit nem tudhat.

A darabot júliusban Molnár Piroska mellett Hajós András előadásában is láthatja a közönség – ő lesz az első Magyarországon, aki nem színészként, hanem előadóművészként vállalta a különleges feladatot, de a világon ez nem egyedi eset, már számos világhírű zenész, énekes, rendező és előadó vállalkozott a megmérettetésre.

A Megáll az idő előadás a Jurányi 123-as laborból az Átrium Bisztró terébe költözik, ahol a díszlet maga az Átrium előcsarnoka lesz.

A júliusi műsor itt!

 

 

 

Átrium, nyitás, július, nyár, Molnár Piroska, 12 dühös ember, Fehér nyuszi, vörös nyuszi, Az Őrült Nők Ketrece

 

 

Szólj hozzá!


A színház Netflixe – elindította őszi évadát a SzínházTV

A színház Netflixe – elindította őszi évadát a...

A pandémia alatt a színházak számára a streaming jelentette az egyetlen kapaszkodót, és azóta bebizonyosodott, hogy az online előadások a...
 
Színház naptár

Fűtés letekerve, próbák munkafényben – A Katona első bemutatója október 13-án lesz a Sufniban

"Tervezett bemutatóinkkal igyekszünk a minket foglalkoztató, aktuális kérdések minél szélesebb spektrumát beemelni a színházi térbe. Szeretnénk továbbvinni a már tavaly megkezdett merész, olykor különleges formákkal is kísérletező irányt” – mondta Máté Gábor igazgató.

A Vígszínház társulata addig játszik, amíg a nézők el nem hagyják a hajót...

Szeptember 14-én megtartotta a Vígszínház évadnyitó sajtónyilvános társulati ülését. Rudolf Péter igazgató beszélt a színház előtt álló kihívásokról és az idei nem szokványos évadról, ahol három játszóhelyen nyolc bemutatót terveznek. (A hír csúszásáért a szerkesztő felel, aki elnyaralta a köztes egy hetet,...
Új színdarabok
 
 
Cached at 23:48:08